Jarko ter Veen
Hoofdbetrekking
- Technisch beheerder KPN (betaald)
Nevenfuncties
- Geen
‘De basisvoorzieningen moeten op orde’
Goedendag, mijn naam is Jarko ter Veen, geboren in 1981. In het dagelijks leven ben ik technisch beheerder bij KPN. Ik los klachten op op het gebied van het mobiele netwerk, kort samengevat. Ik zit sinds de laatste verkiezingen in de raad voor Lokaal Sociaal. Daarvoor was ik al als fractieassistent op de achtergrond politiek actief. Ik ben getrouwd met John Hazenberg.
Er wordt te selectief geluisterd
Ik ben de politiek ingegaan omdat ik vond dat het niet goed ging in onze gemeente. En dan bedoel ik vooral de interactie tussen de gemeente en de inwoners. Dingen zijn niet op tijd af, afspraken worden niet nagekomen en er wordt te selectief naar mensen geluisterd. Maar wat een belangengroep zegt is niet per definitie wat alle inwoners willen. De gemeente kan het niet iedereen naar de zin maken, maar beter luisteren kan ze wel.
De gemeente verbeteren gaat met kleine stapjes
Ik vind dat de bestuurders van onze gemeente de raad meer moeten betrekken bij het maken van keuzes. Er worden bijvoorbeeld in de openbare ruimte zaken aangepast zonder besluitvorming in de raad. En zonder dat inwoners daarvan op de hoogte zijn. Zoals het aanleggen van een wegversmalling bij een winkelcentrum waar de winkeliers niets van weten. Dat kan niet. Bij dat soort keuzes moet je de directe omgeving altijd betrekken.
Basisvoorzieningen moeten op orde
Ik zit voor het algemene inwonersbelang in de raad. We zijn een partij zonder links of rechts. We dienen het belang van meerdere groepen mensen. Ik hou me vooral bezig met de basis. Ik vind het belangrijk dat de gemeentelijke voorzieningen op orde zijn. Dat is mijn thema. Het zijn niet de sexy onderwerpen waar je politiek gezien mee scoort. Maar onze inwoners moeten geen last hebben van de gemeente.
Ik ben graag in gesprek met inwoners
Ik besteed ongeveer zestien uur per week aan het raadswerk. En dat doe ik graag, want ik wil zaken verbeteren. Ik merk dat ambtenaren beter naar een raadslid luisteren dan naar een willekeurige inwoner. Dat vind ik kwalijk. Wel vind ik dat er goede ambtenaren in ons gemeentehuis werken. Ik ben graag in gesprek met inwoners. Zo probeer ik de kloof tussen inwoners en gemeente te overbruggen. Inwoners vinden dat fijn merk ik, hoewel ik niet direct iets kan veranderen.
Gelukkig geen stadse fratsen
Ik ben een geboren Groninger. Ik woon in Kloosterburen en kom graag in Lauwersoog, dat is vlakbij. We hebben in Het Hogeland een samenleving waarin er goed naar elkaar wordt geluisterd. Vooral in de kleinere kernen hebben we geen stadse fratsen. Je weet wie je buren zijn, dat vind ik heel positief. De mensen kennen elkaar nog.
Oplossen aardbevingsellende is prioriteit
Ik wens onze inwoners toe dat ze goed geholpen worden in de afwikkeling van de aardbevingsellende. Dat is het allerbelangrijkste op dit moment. Onze gemeente moet daar veel politieke aandacht voor vragen en de regie hierin op zich nemen. De ongelijkheid tussen dorpen bij die afwikkeling moet ook verdwijnen. Dat is niet uit te leggen in één gemeente. Je begrijpt het, naast het raadslidmaatschap houd ik weinig tijd over. Maar ontspannen doe ik vooral tijdens lange wandelingen. Dat kan gelukkig goed in onze gemeente.