Rekenkamerleden


Gemeente Het Hogeland heeft een zelfstandige rekenkamer die bestaat uit vier externe leden. De rekenkamer wordt ambtelijk ondersteund door Agnes Penninga-Huisman.

 

Bert Schudde

Voorzitter

De heer Schudde is naast zijn werkzaamheden voor de rekenkamer Het Hogeland ook voorzitter van de rekenkamer van de gemeente Eemsdelta, docent voor het leeronderzoek arbeidssociologie bij de faculteit Gedrags- en maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen en lid van de medezeggenschapsraad van de Openbare Basisschool Abt Emo in Westeremden.

Jan R. Lunsing

Lid

De heer Lunsing (1959) is werkzaam als bestuurskundig onderzoeker voor gemeenten en provincies in heel Nederland en voorzitter van de rekenkamer Midden-Drenthe. Daarnaast schreef hij een aantal boeken, zoals De Besluitenguillotine (2007) en Het Verzet van Haren (2022). In 2024 verschijnt Het Kleine Verschil Dat Alles Veranderd. Hij is in 2015 gepromoveerd in de bestuurskunde aan de universiteit Twente. Daarvoor studeerde hij af in Recht en Bestuur (2007) als sociaal geograaf (1988) in Groningen. In zijn vrije tijd is hij actief als lid van de redactie van Beleidsonderzoekonline.nl en lid van het landelijk bestuur van de NVRR.

Marjolein Zwerver

Lid

Marjolein Zwerver (1967) heeft een achtergrond in marketing en bedrijfskunde. Ze is sinds 1 juni 2023 werkzaam als manager bedrijfsvoering bij de Port of Harlingen en daarvoor is ze 22 jaar in dienst geweest in diverse functies bij Groningen Seaports. In 1987 is ze haar carrière gestart bij de Rabobank in Noord-Groningen. Ze is ook lid van de rekenkamer gemeente Midden-Groningen, en als vrijwilliger betrokken bij Petanque Club Pres le But waar ze bestuursondersteuner is. 

Jelto Fokkens

Lid

Jelto Fokkens (1957) is sinds kort met pensioen. Daarvoor heeft hij in verschillende rollen bijna 35 jaar voor de gemeente Groningen gewerkt. Als laatste in de rol van contractmanager, daarvoor ook als financieel adviseur en als adviseur ICT. Als vrijwilliger heeft hij bestuursfuncties uitgevoerd bij scouting en loopgroep Astrea. Meestal in de rol van penningmeester.