Wie werken er op de griffie

De griffie ondersteunt niet alleen de raad en alle raadsleden, maar ook jou als inwoner van Het Hogeland. Heb je een praktische vraag over de gemeenteraad? Wil je iets weten over de raadsleden, over een vergadering of een vergadervoorstel? Of wil je in contact komen met de gemeenteraad? Voor deze en nog veel meer vragen ben je bij de griffie aan het juiste adres. Dit geldt ook voor persvragen.

De griffier en alle griffiemedewerkers tezamen wordt ‘de griffie’ genoemd en zijn allemaal in dienst van de gemeenteraad. De griffier en de medewerkers werken dus allemaal voor de raad, maar wel elk met een eigen taak en aandachtsgebied. De griffier is het eerste aanspreekpunt van de raad. Elke gemeenteraad moet een griffier hebben en moet daarom een griffier benoemen. De griffier ondersteunt, helpt en adviseert de raad en de raadsleden. De griffier is bij alle raadsvergaderingen aanwezig en ondertekent, samen met de voorzitter van de raad alle officiële stukken van de raad. De griffie is belangrijk in jouw contact met de gemeenteraad. Je kan met al je vragen en opmerkingen bij hen terecht.

Pieter Norder

Griffier

p.norder@hethogeland.nl
Werkdagen: maandagmiddag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag

“De gemeenteraad is voor mij, als griffier, het vertrekpunt. Realiserend dat de raad het niet alleen kan, maar het samen met het college, de ambtenaren en zeker ook de lokale samenleving moet doen. Het gaat om het samenspel, elkaar helpen en de ander ook iets gunnen. Daar wil ik als griffier van Het Hogeland graag een bijdrage aan leveren.”

Hans Kastermans

Raadsadviseur

h.kastermans@hethogeland.nl
Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdagmiddag, donderdag, vrijdagochtend

Nico Jan van Hemel

Adviseur Raadscommunicatie

n.vanhemel@hethogeland.nl
Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdagochtend

"Als adviseur raadscommunicatie ondersteun ik de gemeenteraad van Het Hogeland bij allerlei communicatievraagstukken. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor de pers als het gaat om de gemeenteraad."

Agnes Penninga

Griffiemedewerker

a.penninga@hethogeland.nl 
Werkdagen: maandagochtend, dinsdag, donderdag

Stefanie van der Wal - Wikkeling

Griffiemedewerker

s.vanderwal@hethogeland.nl 
Werkdagen: dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdagochtend