Commissieleden


Gemeente Het Hogeland heeft een zelfstandige rekenkamercommissie die bestaat uit vier externe leden.
De rekenkamercommissie wordt ambtelijk ondersteund door Agnes Penninga-Huisman.

 

Bert Schudde

Voorzitter

De heer Schudde is naast zijn werkzaamheden voor de Rekenkamercommissie Het Hogeland ook voorzitter van de Rekenkamercommissie van de gemeente Eemsdelta, docent voor het leeronderzoek arbeidssociologie bij de faculteit Gedrags- en maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen, lid van de medezeggenschapsraad van de Openbare Basisschool Abt Emo in Westeremden en voorzitter van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van stichting Openbaar Onderwijs Marenland.

Hendrien Damman

Lid

Hendrien Damman (1983) studeerde aan de rijksuniversiteit Groningen algemene economie en woont in Haren met haar partner en hun twee kinderen. Op dit moment is ze werkzaam bij de Gemeente Groningen als financieel beleidsmedewerker en heeft ze ruime ervaring binnen gemeentefinancien. Het lidmaatschap van de Rekenkamer Het Hogeland geeft Hendrien een mooie kans om het werk van een gemeenteraad ook eens van de andere kant te bekijken.

Jan R. Lunsing

Lid

De heer Lunsing (1959) is in 2015 gepromoveerd in de bestuurskunde aan de universiteit Twente. Daarvoor studeerde hij af in Recht en Bestuur (2007) als sociaal geograaf (1988) in Groningen. Hij is zelfstandig onderzoeker en adviseur en voor gemeenten in heel Nederland. Daarnaast is hij werkzaam als voorzitter van de Rekenkamercommissie Midden-Drenthe. Tot september 2021 was hij lid van de Rekenkamercommissie Almelo. In zijn vrije tijd is Lunsing lid van het landelijk bestuur van de NVRR en NVRR-Noord.

Marjolein Zwerver

Lid

Marjolein Zwerver (1967) heeft een achtergrond in marketing en bedrijfskunde. In 1987 is ze haar carrière gestart bij de Rabobank en sinds 2000 werkt ze bij Groningen Seaports NV. Daar is ze begonnen als marketingmanager en marktonderzoeker en tegenwoordig is ze teamleider van Marketing & Sales en de supportteams die daarbij horen. Ze is ook lid van de Rekenkamer gemeente Midden-Groningen, lid van het kernteam van de New Energy Business Platform en MissieH2 (partner van TeamNL). Daarnaast is ze marketing support specialist bij Donar, de basketbalclub uit Groningen.