Commissieleden


Gemeente Het Hogeland heeft een zelfstandige rekenkamercommissie die bestaat uit vier externe leden.
De rekenkamercommissie wordt ambtelijk ondersteund door Agnes Penninga-Huisman.

 

Bert Schudde

Voorzitter

Bert Schudde (1975) studeerde sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, woont in Westeremden en was ruim 15 jaar werkzaam als beleidsonderzoeker bij verschillende onderzoeksbureau's. Van 2015 tot 2018 was hij voorzitter van de Rekenkamercommissie van de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum. Sinds juli 2021 is Bert Schudde ook voorzitter van de Rekenkamercommissie gemeente Eemsdelta. Als voorzitter van de Rekenkamercommissie het Hogeland hoopt hij een bijdrage te leveren aan sterk raadswerk en het lerend vermogen van het openbaar bestuur in de gemeente Het Hogeland.

Hendrien Damman

Lid

Hendrien Damman (1983) studeerde aan de rijksuniversiteit Groningen algemene economie en woont in Haren met haar partner en hun twee kinderen. Op dit moment is ze werkzaam bij de Gemeente Groningen als financieel beleidsmedewerker en heeft ze ruime ervaring binnen gemeentefinancien. Het lidmaatschap van de Rekenkamer Het Hogeland geeft Hendrien een mooie kans om het werk van een gemeenteraad ook eens van de andere kant te bekijken.

Jan R. Lunsing

Lid

Jan R. Lunsing (1959) is in 2015 gepromoveerd in de bestuurskunde aan de universiteit Twente. Daarvoor studeerde hij af in Recht en Bestuur (2007) als sociaal geograaf (1988) in Groningen. Hij is adviseur en doet bestuurskundig of juridisch onderzoek voor gemeenten in heel Nederland. Daarnaast is hij werkzaam als voorzitter van de rekenkamercommissie Midden-Drenthe. In Almelo is hij lid/voorzitter en sinds 2019 is Lunsing ook lid van de rekenkamercommissie Het Hogeland. Voor de herindeling was Lunsing lid van de rekenkamercommissie Het Hoogeland, dat voor de gemeenten Eemsmond, De Marne en Winsum rekenkameronderzoeken verzorgde. Het laatste jaar werkte de rekenkamercommissie van Het Hoogeland samen met die van Bedum. In zijn vrije tijd is Lunsing lid van het landelijk bestuur van de NVRR en NVRR-Noord.

Marjolein Zwerver

Lid

Marjolein Zwerver (1967) heeft een achtergrond in marketing en bedrijfskunde. In 1987 is ze haar carrière gestart bij de Rabobank en sinds 2000 werkt ze bij Groningen Seaports NV. Daar is ze begonnen als marketingmanager en marktonderzoeker en tegenwoordig is ze teamleider van Marketing & Sales en de supportteams die daarbij horen. Ze is ook lid van de Rekenkamer gemeente Midden-Groningen, lid van het kernteam van de New Energy Business Platform en MissieH2 (partner van TeamNL). Daarnaast is ze marketing support specialist bij Donar, de basketbalclub uit Groningen.