Raadslid Han Hefting kandidaat opvolger wethouder Mariëtte Visser

12 juli 2024

Onlangs is het vertrek van wethouder Mariëtte de Visser (PvdA) aangekondigd.

Het bestuur en de fractie van PvdA Het Hogeland betreuren haar vertrek, maar hebben begrip voor haar keuze om na 10 jaar wethouderschap een andere werkomgeving te ambiëren. De partij is haar dankbaar voor haar jarenlange inzet om een sociaaldemocratisch stempel op het beleid van de gemeente te drukken. “Hoewel we ons realiseren dat de gemeente bestuurd wordt door meerdere partijen in de vorm van een coalitie, is ze daarin meer dan geslaagd”, aldus de PvdA. 

De PvdA Het Hogeland prijst zich gelukkig met het feit dat ze over meerdere capabele bestuurders beschikt en heeft reeds in de opvolging van wethouder De Visser voorzien. Huidig raadslid Han Hefting zal worden voorgedragen om na het zomerreces haar taken over te nemen. PvdA: “Met Hefting treedt een ervaren wethouder aan. Voor hij naar zijn geboortegrond terugkeerde, was hij tien jaar wethouder in de gemeente Beemster.”

Als Hefting als wethouder wordt benoemd, komt een zetel in de gemeenteraad vrij. Ivo Poll uit Wehe-den Hoorn komt volgens de kandidatenlijst in aanmerking de vrijgevallen zetel in de gemeenteraad in te nemen. PvdA Het Hogeland is verheugd dat hij inmiddels heeft toegezegd om dan in de raad zitting te nemen.