Medewerkers Het Hogeland ontvangen van gemeenteraad welverdiende pluim voor beste raadsvoorstel

4 oktober 2023

Medewerkers Diana van Dijken, Rixt Vellenga en Wubbo Haaijer van gemeente Het Hogeland hebben met hun raadsvoorstel een welverdiende pluim ontvangen namens de gemeenteraad.

De voorstellen bevatten een duidelijke uitleg van wat er moet gebeuren en waarom, hebben een bondige samenvatting en de zinnen zijn helder en niet te lang. In de raadsvergadering van 4 oktober zijn de medewerkers in het zonnetje gezet.

 

Helder Hogelands

Aanleiding is het project Helder Hogelands. Gemeente het Hogeland is eind 2020 gestart met dit project wat valt onder de bestuursopdracht Dienstverlening. Want goede dienstverlening begint natuurlijk bij begrijpelijke taal. En om als gemeenteraad goede besluiten te kunnen nemen, zijn goede raadsvoorstellen nodig. De klankbordgroep Helder Hogelands bestaat uit raadsleden Erwin Venema, Han Hefting, Jarko ter Veen en Nico Werkman. Ook is de griffie betrokken.

 

Top 3

Raadsleden moeten weten waar ze ‘ja’ of ‘nee’ tegen zeggen. Wat de argumenten daarvoor zijn. Bij de start van Helder Hogelands is het idee ontstaan om ‘beste’ raadsvoorstellen te selecteren en die medewerkers dan ook te complimenteren. Eind 2021 vond dan ook de eerste verkiezing plaats. Dit keer zijn alle raadsvoorstellen vanaf de installatie van de huidige raad in maart 2022 tot en met het zomerreces 2023 bestudeerd. Uit de ruim 90 raadsvoorstellen is de klankbordgroep in willekeurige volgorde tot deze top 3 gekomen:

  • Diana van Dijken met Verordening maatschappelijke ondersteuning 2023
  • Rixt Vellenga met NPG-project Tocamaheerd
  • Wubbo Haaijer met Krediet wijkvernieuwing prof. Mekelstraat in Bedum

 

Beste raadsvoorstel
Beste raadsvoorstel 2
Beste raadsvoorstel 3