Namen wethouderskandidaten gemeente Het Hogeland bekend

21 april 2022

Vorige week maakten GemeenteBelangen Het Hogeland, de PvdA, GroenLinks en VVD bekend de komende collegeperiode een coalitie te willen gaan vormen.

Vorige week maakten GemeenteBelangen Het Hogeland, de PvdA, GroenLinks en VVD bekend de komende collegeperiode een coalitie te willen gaan vormen. Onderhandelingen over het nieuwe coalitieakkoord zijn sindsdien in volle gang. De voortgang is dusdanig, dat vandaag de namen van de beoogde wethouderskandidaten voor het nieuwe college van gemeente Het Hogeland bekend kunnen worden gemaakt. Het gaat om Eltjo Dijkhuis en Karen Hansems van GemeenteBelangen Het Hogeland, Mariëtte de Visser van de PvdA, Arjen Nolles van GroenLinks en Stefan van Keijzerswaard van de VVD.

In de vorige collegeperiode bestond het college nog uit vier wethouders. De onderhandelaars willen graag een extra wethouder de komende periode vanwege de grote maatschappelijke opgaven waar het college mee geconfronteerd zal worden.

Sterke gemeenteraad
Volgens Eltjo Dijkhuis vinden de onderhandelingen plaats in een constructieve sfeer. De partijen hopen volgende week al een concept-coalitieakkoord te kunnen presenteren. “We willen snel aan de slag en ik ben blij dat we de namen nu al kunnen presenteren”, aldus Dijkhuis.

Dijkhuis licht toe waarom de namen van de wethouderskandidaten alvast naar buiten worden gebracht: “Het inwerken van de nieuwe raadsleden is al in volle gang. Als de genoemde wethouderskandidaten straks zitting krijgen in het nieuwe college, zullen hun lijstopvolgers in de raad komen. Deze opvolgers willen we graag de kans geven om alvast mee te doen aan het inwerktraject.”

“Een kwalitatief sterke gemeenteraad is in het belang van onze inwoners en het nieuwe college. Zo geven we alle raadsleden, ook de lijstopvolgers die straks in de raad komen, de kans op een goede start.”

Benoeming wethouders