Vernieuwde raadszaal Het Hogeland met ‘pronkjewail’ officieel geopend

4 oktober 2023

Tijdens de raadsvergadering van 4 oktober is de nieuwe raadszaal van gemeente Het Hogeland officieel geopend. Na de opening van de vergadering onthulde burgemeester Henk Jan Bolding samen met voormalig burgemeesters Joan Stam (De Marne, 1998-2010) en Rinus Michels (Winsum, 2008-2018) de ‘pronkkast’.

Een vitrinekast met in totaal 12 ambtsketens van de voormalige gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond en de toenmalige gemeentes van voor 1999. De kast is een echt ‘pronkjewail’ van de vernieuwde raadszaal.   

 

Eerste raadsvergadering                                

Vanaf een nieuwe ‘werkplek’ opende burgemeester Bolding de eerste raadsvergadering na het zomerreces. In tien weken tijd is de raadszaal van gemeente Het Hogeland compleet verbouwd. De raadszaal voelt door de samenstelling van de gebruikte kleuren en materialen warm aan. Met als pronkstuk de vitrinekast waar 12 ambtsketens zijn tentoongesteld.

 

Geschikt voor vele doeleinden

Belangrijkste reden was het vernieuwen van het audiovisueel systeem (AV), zodat de techniek weer helemaal bij is voor juiste digitale verslaglegging en het goed op afstand live kunnen volgen van vergaderingen. Daarnaast is de inrichting aangepakt en het meubilair vervangen, zodat de raadszaal kan worden ingezet voor andere (openbare) bijeenkomsten en gelegenheden.

 

Comfortabele vergaderruimte

De vernieuwde raadszaal biedt een comfortabele ruimte voor 29 raadsleden met plekken voor college en zitplaatsen voor pers, directie en publiek.    

Onthulling pronkkast 1
Onthulling pronkkast 2
Onthulling pronkkast 3