Vragenlijst voor inwoners Het Hogeland over nieuwe burgemeester

18 oktober 2024

Inwoners van Het Hogeland kunnen van vrijdag 18 oktober tot maandag 28 oktober hun mening geven via een vragenlijst.

Burgemeester Henk Jan Bolding neemt volgend jaar afscheid als burgemeester van Het Hogeland. De gemeenteraad vindt het belangrijk dat de nieuwe burgemeester bij Het Hogeland en onze inwoners past. En wil dat inwoners kunnen meedenken. Daarom kunnen inwoners hun mening geven via een vragenlijst.

Denkt u mee?
Waar moet de nieuwe burgemeester van Het Hogeland extra aandacht voor hebben? Welke eigenschappen moet een burgemeester echt hebben? En wat vindt u belangrijk om mee te geven aan de nieuwe burgemeester? De resultaten van de vragenlijst krijgen een plek in de profielschets. 

Vul de vragenlijst online in
Online invullen kan via www.mijnburgemeesterhethogeland.nl.

Vul de vragenlijst op papier in
Op zeven plekken in Het Hogeland heeft de gemeente vragenlijsten liggen met een ‘brievenbus’. Daarnaast verschijnt in de huis-aan-huis krant De Ommelander aanstaande maandag de vragenlijst. Inwoners kunnen formulieren afhalen en inleveren bij:

  • de publieksbalie van gemeentehuis Uithuizen
  • de publieksbalie van gemeentehuis Winsum
  • de balie van Ontwikkelplein Het Hogeland (Industrieweg Uithuizen)
  • Bibliotheek Bedum
  • Bibliotheek Leens
  • Bibliotheek Uithuizen
  • Bibliotheek Winsum

Over de procedure
De raad van Het Hogeland neemt de resultaten mee in de profielschets voor de nieuwe burgemeester. De gemeenteraad bespreekt het profiel met de commissaris van de Koning tijdens de raadsvergadering van woensdag 27 november. Tijdens deze vergadering stelt de gemeenteraad de profielschets vast.

Wie wordt de nieuwe burgemeester van Het Hogeland